HATÓSÁGI ERKÖLCSI BIZONYÍTVÁNY IGÉNYLÉSE ELEKTRONIKUSAN

Ha Önnek van ügyfélkapu regisztrációja, akkor egyszerűen és – évente 4 alkalommal – díjmentesen tud erkölcsi bizonyítványt igényelni. A kérelem beadása ezen a linken indítható, a kérelmezéshez ügyfélkapu regisztráció szükséges.


HATÓSÁGI ERKÖLCSI BIZONYÍTVÁNY IGÉNYLÉSE A FŐKONZULÁTUSON

 

1., Erkölcsi bizonyítványának Magyarországról történő beszerzéséhez kérjük, szíveskedjen nyomtatott betűkkel, kéken fogó tollal kitölteni az oldal aljáról letölthető űrlapot. Az űrlapon szereplő információval ellentétben a külföldön benyújtott kérelem esetén az űrlap sokszorosítható. 

2., A kérelmet személyesen kell benyújtani. A kérelem benyújtására előzetes időpont egyeztetés alapján kerülhet sorAz időpontfoglalás módjára vonatkozóan ezen a weboldalon találnak bővebb információt. A foglalásnál a „Hatósági erkölcsi bizonyítvány” ügytípust kell kiválasztani. 

3., A kérelem benyújtásakor be kell mutatni egy érvényes személyazonosításra alkalmas okmányt (érvényes személyi igazolvány vagy útlevél).

4., Az erkölcsi bizonyítvány beszerzéséért a konzuli költségek oldalon található összeget kell fizetni. Amennyiben a magyarul kiállított erkölcsi bizonyítvány hiteles angol nyelvű fordítását is kéri, a konzuli díj a honlapon írtak szerint magasabb.

5., Az erkölcsi bizonyítvány várhatóan a kérelem benyújtásától számított 2 hét elteltével érkezik meg. 

6., A kérelemnyomtatvány kitöltéséhez és kézbesítési helyéhez kapcsolódó fontos információk:

  • a nyomtatvány 8., pontjához (Tartózkodási hely) az itteni, Egyesült Királyságon belüli címét írja be;
  • a II., pontban a kézbesítést csak akkor töltse ki, ha magyarországi címre kéri az erkölcsi bizonyítványt – ha a kézbesítést az Egyesült Királyságba kéri, akkor ezt a részt hagyja üresen;
  • ha az erkölcsi bizonyítványt az Egyesült Királyságban szeretné felhasználni, akkor a III., pontban válassza a „nem” lehetőséget, a IV., pontot pedig hagyja ki!

7., A kérelmet postai úton kizárólag abban az esetben lehet benyújtani, ha az űrlapon a kérelmező aláírását előzőleg valamely tiszteletbeli konzul hitelesítette. A tiszteletbeli konzulok elérhetőségeiért kattintson ide. Postai benyújtás esetén a konzuli díjat átutalással kell megfizetni, ennek kapcsán kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a konz.edi@mfa.gov.hu e-mail címen. Kérjük, hogy a kitöltött adatlapon kívül postai kérelmezés estén szíveskedjenek mellékelni az érvényes magyar útlevelükről vagy személyi igazolványukról, esetleg vezetői engedélyükről készült fénymásolatot, valamint egy megcímzett válaszborítékot is. Ugyancsak kérjük, hogy rövid kísérőlevélben írják le az elérhetőségeiket is, amennyiben az űrlapon nem tüntették fel telefonszámukat és email címüket.LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK
[kérjük, hogy kéken fogó tollal szíveskedjen kitölteni]