A zarándoklat 2023. november 13-16. között került megrendezésre Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök fővédnöksége mellett, a skóciai Edinburgh, St. Andrews és Dunfermline városokban Skóciai Szent Margit tiszteletére.  

A zarándoklat első napján Csák János miniszter is részt vett az Edinburgh-i várban található Szent Margit Kápolnában zajló közös imán, majd koszorút helyezett el a kápolnában.  Másnap St. Andrews-ban az egyetemi lelkészség közreműködésével a St Margaret of Scotland Lecture keretében Jennifer Newsome Martin amerikai teológus professzor tartott előadást. A nap kiemelt programja a Ft. Leo Cushley Edinburgh-i érsek által celebrált ünnepi szentmise volt a St Andrews-i St Salvator's Chapel épületében.

A zarándoklat zárónapján Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök vezetésével, illetve Csicsó János atya főszervező, a londoni Magyarok Nagyasszonya Főlelkészség vezetője és Kálmán László főkonzul kíséretében Skóciai Szent Margit sírjához és a nevét viselő templomba látogatott a magyar zarándoklati csoport, ahol koszorúzásra is sor került. A skóciai Dunfermline városában található sírhely meglátogatása alkalmával a város római-katolikus templomában hallgathattak a hívek magyar nyelvű szentmisét.